COM COMBINAR ELS VINS I LA CARN

12 ag. 2020

Aprèn a combinar vins de la millor manera en funció de la carn que cuinis.

Si bé en publicacions anteriors us parlàvem de quines carns escollir per fer una bona barbacoa, avui us expliquem com combinar vins amb carn per tenir un bon maridatge.

Normalment quan es menja carn i s'acompanya de vi, se sol triar vi negre. Hem de saber que no tots els vins negres casen amb qualsevol tipus de carn.

Si no s'escull l'adequat, pot acabar rebaixant el sabor del que s'estigui menjant.

Així doncs, com trio i combino els vins i la carn?

Per norma general, per combinar els vins i la carn seguirem la següent premissa: com més delicada sigui la carn, més lleuger o jove hauria de ser el vi negre, així com també si la seva cocció és senzilla. Per contrapartida, per carns més potents i amb certs tocs de grassa, i cuinats o receptes més elaborades, optaríem per vins amb més color i més tànnics. Per carns "a mig camí", com carns vermelles o un entrecot, triaríem vins de criança.

Per ajudar-vos a escollir, us deixem amb alguns exemples de vins per acompanyar la carn segons el tipus i la cocció.

Us deixem amb algunes idees de maridatge de com combinar vins i carn:

- Carns blanques i cocció senzilla: Carns com la de pollastre, conill i gall d'indi, o també d'anyell i garrí cuites amb receptes que requereixin poca elaboració com la planxa o a la brasa. Casen amb vins joves, de cos lleuger i suau i sovint de varietats aromàtiques. Com Els Nanos Negre molt fresc i llaminer en boca.

- Carns vermelles i cocció senzilla: Carns com la de bou, vedella o porc cuinats a la planxa o a la brasa. Es pot fer un bon maridatge escollint vins de certa maduresa i presència. Escollirem vins de criança i bastant fruiters, com El Cillar de Silos Crianza que mescla l'elegància amb la maduresa, o El Bru de Berdú , de gust potent i llarg amb final terrós.

- Cocció complexa o de pes: En aquesta categoria inclouríem els guisats, rostits i estofats de carn, receptes de més elaboració. Com us explicàvem al principi, en aquesta ocasió ens decantarem per vins més complexos, amb cos potent i intens com els plats als que acompanyen. Una bona opció seria el Ferrer Bobet carnós en boca i de notes suaument afruitades.

També és important saber combinar amb les carns de caça major.

- Caça major: Plats amb bestiar salvatge com el cérvol, el cabirol o el senglar els acompanyarem amb els vins de cos més contundent i complex per aconseguir el contrast entre la delicadesa de la carn i el gust afruitat dels vins. El Camí de Cormes, d'entrada càlida i amb pas elegant i fresc, ens deixarà un final en boca persistent que, combinat amb la carn, ens donarà un resultat espectacular.

Com combino els vins i la carn? Per escollir els millors vins per acompanyar la carn no només ens haurem de fixar en el tipus de carn que tenim, sinó també en la seva forma de cocció: no triarem el mateix vi per acompanyar un filet de vedella a la planxa que per un rostit, i tampoc per a un maridatge de vins i formatges.

Així doncs, l'important és anticipar-se, planificar l'àpat per saber com combinar els vins i la carn. I si no saps quina és la millor opció, deixa't aconsellar per Carnisseria Nadal. Els nostres vins no et deixaran indiferent!

Comparteix-ho amb els teus!

           

Registra't i rebràs ofertes, novetats i consells pràctics!

  REGISTRAR-SE  

 

Repartim a domicili a: Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sarrià de Dalt, Sant Julià de Ramis, Medinyà, Cervià de Ter, Celrà, Bordils, Flaçà, Sant Joan de Mollet, Campdorà, Vilablareix, Sant Gregori, Cornellà de Terri, Quart i Fornells de la Selva. També a la zona de Barcelona! Consultar condicions

Els últims articles del blog

8 febr. 2021

Recepta de coca de llardons

1 febr. 2021

3 idees de receptes amb mandonguilles

8 febr. 2021

Recepta de coca de llardons

1 febr. 2021

3 idees de receptes amb mandonguilles

Segueix-nos a les xarxes socials i aprofita els sortejos!   Anar a l'Instagram   →  

Anar a l'Instagram →
 @nadal_artesans a l'Instagram!
El proper dia 5 de març començarem amb
el servei a domicili
T'ho portem a casa per només 1,95€ Consulta localitats

AVÍS IMPORTANT

Horaris especials de Nadal 2020

Servei a domicili tots els dimecres, dijous i divendres de 16:30 a 20:30 a excepció de:

Dimarts 22 de desembre
Fem també servei a domici de 16:30 a 20:30 h.

Dijous 24 de desembre, dijous 31 de desembre i dimarts 5 de gener
Totes les botigues obertes de 9 a 15 h. A la tarda tancat. Servei a domicili també de 9 a 15 h.

  D'ACORD