LES MILLORS VERDURES FRESQUES PER L'ESTIU

3 ag. 2020

Et portem les millors verdures fresques per l’estiu!

Consumeix verdures fresques de temporada i millora la teva alimentació amb hàbits molt fàcils i divertits.

Sabies que les fruites i les verdures són un pilar fonamental per a la nostra alimentació i beneficioses per a la salut durant tot l'any? A l'estiu, la calor influeix en les ganes de menjar àpats més lleugers i amb aliments hidratants i refrescants, i les verdures de la temporada d'estiu solen ser sucoses i amb molt de color, adients per les característiques de l'època. En definitiva, la temporada convida a prendre aliments més frescos i nutritius.

A més, els seus colors vius ens aporten pigments amb acció antioxidant, de manera que ens ajuden a mantenir el sistema immunològic saludable. L’estiu és color i també a la cuina!

verdures fresques

Quines són les verdures de temporada d'estiu?

Cada espècie de verdures i hortalisses acostuma a tenir diverses varietats i que algunes poden ser més primerenques i d'altres més tardanes. Les principals de l'estiu són les següents:

- Família de les solanàcies: albergínia, pebrot, tomàquet i patata. Encara que en tinguem tot l'any, el seu moment de recol·lecció és a l'estiu, època en la que són més gustoses. Són hortalisses que, amés d'aportar-nos una gran quantitat d'antioxidants, ens donaran molt de joc a la cuina.

- Família de les curcubitàcies: carbassó, carbassa i cogombre. És preferible escollir els més petits i ferms. Ens aporten fibra soluble molt beneficiosa per a l'aparell digestiu. Són rics en vitamina C i vitamines del grup B en menor mesura, i bones fonts de potassi, magnesi, fòsfor i ferro. El cogombre, sobretot, destaca pel seu elevat contingut en aigua (un 97%).

- Alls: Igual que les solanàcies, tot i tenir-ne tot l'any, la seva recol·lecció també és a l'estiu. Contenen compostos de sofre molt beneficiosos per l'organisme.

- Ceba i pastanaga: Tot i que la seva collita és a la primavera, es conserven bé durant l'estiu i, amb elles, les seves propietats. És ideal menjar-les crues en amanides.

- Raves:  Si bé a la primavera trobem la seva varietat petita o "ravenets", a l'estiu trobem el seu germà gran, característic per la seva forma allargada. Com l'all, també contenen compostos de sofre.

I no ens deixem....

- Remolatxa: Arrel que es pot menjar tant crua com cuita. Ens aporta més hidrats de carboni en comparació amb altres hortalisses i és rica en minerals.

- Mongeta tendra: La seva collita comença a mitjans de primavera i s'allarga durant l'estiu. És gustosa i suau, té poques calories i bastanta fibra. És rica en provitamina A i conté antioxidants.

- Pebrot: És una de les hortalisses amb més vitamina C i provitamina A, sobretot el vermell. Conté potassi, magnesi i fòsfor.

Altres verdures i hortalisses d'estiu que ens poden oferir valuosos nutrients durant la temporada de calor també són la bleda, l'enciam, els espinacs i l'api.

Com combino les verdures de temporda d'estiu?

Possiblement la calor no ens ajuda massa a tenir idees per cuinar, però segur que sovint apostarem per cremes fredes i receptes amb aliments crus. Et deixem algunes àpats refrescants amb força aigua, vitamines i minerals per anar fent boca i que segur que no et decebran:

Les verdures de temporada d'estiu es troben al seu punt òptim de maduració i gust, de manera que al consumir-les, aprofitem al màxim les seves propietats. A més, quan mengem en consonància amb la natura, no només ens alimentem millor i ajudem a mantenir el nostre organisme saludable, sinó que també és beneficiós per la sostenibilitat de l'ecosistema: s'estalvia energia en el transport i es redueixen les emissions de CO2,  i ajudem al comerç de proximitat!

I tu, ja saps quina serà la verdura estrella del teu pròxim àpat? Sorprèn als teus amb els nostres plats!!

compra saludable

Comparteix-ho amb els teus!

           

Registra't i rebràs ofertes, novetats i consells pràctics!

  REGISTRAR-SE  

 

Repartim a domicili a: Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sarrià de Dalt, Sant Julià de Ramis, Medinyà, Cervià de Ter, Celrà, Bordils, Flaçà, Sant Joan de Mollet, Campdorà, Vilablareix, Sant Gregori, Cornellà de Terri, Quart i Fornells de la Selva. També a la zona de Barcelona! Consultar condicions

Els últims articles del blog

8 febr. 2021

Recepta de coca de llardons

1 febr. 2021

3 idees de receptes amb mandonguilles

8 febr. 2021

Recepta de coca de llardons

1 febr. 2021

3 idees de receptes amb mandonguilles

Segueix-nos a les xarxes socials i aprofita els sortejos!   Anar a l'Instagram   →  

Anar a l'Instagram →
 @nadal_artesans a l'Instagram!
El proper dia 5 de març començarem amb
el servei a domicili
T'ho portem a casa per només 1,95€ Consulta localitats

AVÍS IMPORTANT

Horaris especials de Nadal 2020

Servei a domicili tots els dimecres, dijous i divendres de 16:30 a 20:30 a excepció de:

Dimarts 22 de desembre
Fem també servei a domici de 16:30 a 20:30 h.

Dijous 24 de desembre, dijous 31 de desembre i dimarts 5 de gener
Totes les botigues obertes de 9 a 15 h. A la tarda tancat. Servei a domicili també de 9 a 15 h.

  D'ACORD