Consumeix verdures fresques de temporada i millora la teva alimentació amb hàbits molt fàcils i divertits.
Sabies que les fruites i les verdures són un pilar fonamental per a la nostra alimentació i beneficioses per a la salut durant tot l'any? A l'estiu, la calor influeix en les ganes de menjar àpats més lleugers i amb aliments hidratants i refrescants, i les verdures de la temporada d'estiu solen ser sucoses i amb molt de color, adients per les característiques de l'època. En definitiva, la temporada convida a prendre aliments més frescos i nutritius.
A més, els seus colors vius ens aporten pigments amb acció antioxidant, de manera que ens ajuden a mantenir el sistema immunològic saludable. L’estiu és color i també a la cuina!
Cada espècie de verdures i hortalisses acostuma a tenir diverses varietats i que algunes poden ser més primerenques i d'altres més tardanes. Les principals de l'estiu són les següents:
- Família de les solanàcies: albergínia, pebrot, tomàquet i patata. Encara que en tinguem tot l'any, el seu moment de recol·lecció és a l'estiu, època en la que són més gustoses. Són hortalisses que, amés d'aportar-nos una gran quantitat d'antioxidants, ens donaran molt de joc a la cuina.
- Família de les curcubitàcies: carbassó, carbassa i cogombre. És preferible escollir els més petits i ferms. Ens aporten fibra soluble molt beneficiosa per a l'aparell digestiu. Són rics en vitamina C i vitamines del grup B en menor mesura, i bones fonts de potassi, magnesi, fòsfor i ferro. El cogombre, sobretot, destaca pel seu elevat contingut en aigua (un 97%).
- Alls: Igual que les solanàcies, tot i tenir-ne tot l'any, la seva recol·lecció també és a l'estiu. Contenen compostos de sofre molt beneficiosos per l'organisme.
- Ceba i pastanaga: Tot i que la seva collita és a la primavera, es conserven bé durant l'estiu i, amb elles, les seves propietats. És ideal menjar-les crues en amanides.
- Raves: Si bé a la primavera trobem la seva varietat petita o "ravenets", a l'estiu trobem el seu germà gran, característic per la seva forma allargada. Com l'all, també contenen compostos de sofre.
- Remolatxa: Arrel que es pot menjar tant crua com cuita. Ens aporta més hidrats de carboni en comparació amb altres hortalisses i és rica en minerals.
- Mongeta tendra: La seva collita comença a mitjans de primavera i s'allarga durant l'estiu. És gustosa i suau, té poques calories i bastanta fibra. És rica en provitamina A i conté antioxidants.
- Pebrot: És una de les hortalisses amb més vitamina C i provitamina A, sobretot el vermell. Conté potassi, magnesi i fòsfor.
Altres verdures i hortalisses d'estiu que ens poden oferir valuosos nutrients durant la temporada de calor també són la bleda, l'enciam, els espinacs i l'api.
Possiblement la calor no ens ajuda massa a tenir idees per cuinar, però segur que sovint apostarem per cremes fredes i receptes amb aliments crus. Et deixem algunes àpats refrescants amb força aigua, vitamines i minerals per anar fent boca i que segur que no et decebran:
Les verdures de temporada d'estiu es troben al seu punt òptim de maduració i gust, de manera que al consumir-les, aprofitem al màxim les seves propietats. A més, quan mengem en consonància amb la natura, no només ens alimentem millor i ajudem a mantenir el nostre organisme saludable, sinó que també és beneficiós per la sostenibilitat de l'ecosistema: s'estalvia energia en el transport i es redueixen les emissions de CO2, i ajudem al comerç de proximitat!
I tu, ja saps quina serà la verdura estrella del teu pròxim àpat? Sorprèn als teus amb els nostres plats!!
AVÍS IMPORTANT
Horaris especials de Nadal 2020
Servei a domicili tots els dimecres, dijous i divendres de 16:30 a 20:30 a excepció de:
Dimarts 22 de desembre
Fem també servei a domici de 16:30 a 20:30 h.
Dijous 24 de desembre, dijous 31 de desembre i dimarts 5 de gener
Totes les botigues obertes de 9 a 15 h. A la tarda tancat. Servei a domicili també de 9 a 15 h.